’t Vosje in Rosmalen kiest voor Karma Kebab

Actueel |
28 februari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

’t Vosje in Rosmalen gaat naar eigen zeggen als eerste cafetaria in ons land in zee met Karma Kebab. Het Utrechtse bedrijf timmert al enkele jaren aan de weg met dönervlees op basis van Nederlandse knolselderij.

Karma Kebab doet sinds 2018 van zich spreken. Via festivals, zoals Lowlands in Biddinghuizen, trok het bedrijf de aandacht met plantaardige kebab. In een voormalige fietsenstalling in Utrecht opende Karma Kebab in de zomer van 2022 zijn eigen restaurant.

Plantaardig vlees

Deze eetzaak met een festivalgevoel aan de Kanaalstraat is er nog steeds, maar het bedrijf ontwikkelde zich in de loop van de jaren vooral als producent van plantenvlees. Vegavlees voor vegan kebab, pitabroodjes, mezze, plantaardige bitterballen, loaded fries, schotels en menu’s vormt de hoofdmoot.

Verder groeien

Karma Kebab haalde bij investeerders vorig jaar twee miljoen euro op om verder te kunnen groeien de komende jaren. Nog altijd hebben de oprichters de ambitie om in ons land voor 2028 ongeveer 25 eigen restaurants te hebben. Bovendien willen ze hun aanwezigheid op festivals en evenementen uitbreiden. Inmiddels is het knolselderijvlees van Karma Kebab al wel te vinden bij een kleine 200 eetgelegenheden, groothandels en supermarkten. En voortaan dus ook bij ’t Vosje in Rosmalen.

Foto: Karma Kebab