Snackfood-beleving: Gyojasang start in Amsterdam

Actueel |
12 mei 2025 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Gangnam Chicken, Sojubar, Korean Fried Chicken (KCC). En een heel regiment andere concepten, zowel online als fysiek. De krokante kip volgens Koreaans recept blijft boomen. In Amsterdam opende de formule Gyojasang de deuren van zijn eerste Nederlandse vestiging.

Gyojasang Korean Kitchen & Bar is een snackfood-concept van de nieuwe lichting. Waar kip uit Korea de laatste jaren vooral in een fastfood-achtige setting populair werd in ons land, komen nu concepten op waar snackfood, drinken en vermaak in een eigentijdse atmosfeer gecombineerd worden. Zo heeft branchegenoot Sojubar al zeven zaken in ons land, en ook in enkele buitenlandse steden.

Snackfood om te delen

Gyojasang (letterlijke betekenis: eettafel) opende zijn eerste Nederlandse zaak aan de Amstelstraat in Amsterdam. Naast Koreaanse kip, sojuwijn (rijstwodka) en bieren kunnen gasten ander snackfood aan tafel delen. Zoals rijstrolls, dumplings, rijstcakes, kleine pannenkoekjes en noodelsoep.

Investeerders Takumi

De vele kipsnacks op de kaart worden trouwens onverbloemd KFC genoemd ofwel Korean Fried Chicken. Voor entertainment wordt gezorgd met onder meer een karaokeset en een photobooth.

Gyojasang opende al eerder vestigingen in Brussel, Antwerpen en Barcelona. Tot de investeerders horen de ondernemers die eerder in ons land en andere Europese landen ramenrestaurant Takumi startten. Takumi heeft in ons land nu 17 vestigingen.

Foto’s: Gyojasang.com