Recordnominatie voor The Golden Boy

Actueel |
29 juni 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
The Golden Boy, foto Marco van Davenhorst

The Golden Boy is bij de inspecteurs van Guinness World Records officieel ingediend als duurste burgersandwich ooit. Ondernemer Robbert Jan de Veen van De Daltons in Voorthuizen serveerde de burger van 5000 euro gisteren in zijn bedrijf.

Sauzenfabrikant Remia in Den Dolder was de koper van The Golden Boy. Als dank voor zijn inzet voor de horeca tijden de coronalockdowns, mocht KHN-voorzitter Robèr Willemsen de burgersandwich opeten. The Golden Boy bestaat uit onder meer Beluga-kaviaar, kingkrab, Spaanse Paleta Ibérico, witte truffel, Engelse cheddarkaas en barbecuesaus, gemaakt met Kopi Luwak-koffie en Schotse Macallan-whisky.

Robbert Jan de Veen vierde met zijn recordpoging niet alleen het 30-jarig bestaan van zijn bedrijf, maar overhandigde tevens een cheque van 5000 euro aan de Voedselbank.

Het huidige hamburgerrecord in de boeken van Guinness World Records staat op 4100 euro. Bij dit Amerikaanse record gaat het echter om een burgersandwich van 30 kilo die voor meer personen bestemd is. Overigens lopen de Guinness-prijzen voor burgersandwiches wel behoorlijk op. Bijna tien jaar geleden kostte de duurste burger ter wereld, gemaakt door restaurant Serendipity 3 in New York, nog geen 250 euro.

Meer over