Publiciteit voor cafetaria die YouTube-ster niet kan verwelkomen

Geen categorie, Actueel |
16 november 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Dát is leuk; YouTuber Dylan Haegens die naar Cafetaria de Pieper komt voor een meet & greet. Eigenaar René Jacobse was er helemaal klaar voor. Alleen de gemeente niet, en dus gaat het hele feest niet door. Gelukkig ziet de eigenaar het positief in.

Cafetariahouders, consumenten, de jeugd; eigenlijk snakt iedereen naar genietmomentjes in deze coronatijd. En dus stond het Brabantse Helvoirt te trappelen toen bekend werd dat YouTuber Dylan Haegens naar Cafetaria De Pieper zou komen voor een meet & greet met fans. Ook zou hij zijn snack promoten: de vega Loempidel Zero. Snackfabrikant Vanreusel heeft de snack samen met Dylan Haegens ontwikkeld.

Prijsvraag gewonnen

De afgelopen maanden was de vega Loempidel Zero al in verschillende cafetaria’s verkrijgbaar, ook bij Cafetaria De Pieper. Omdat eigenaren Marieke en René Jacobse de prijsvraag van de fabrikant hebben gewonnen, zou Dylan Haegens op zaterdag 20 november de cafetaria bezoeken.

Vergunning nodig

Het event zou buiten voor de cafetaria plaatsvinden. De ondernemers verstuurden een persbericht naar verschillende media waarin ze iedereen verzochten de coronaregels te volgen en zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Een regionale krant belde vervolgens de gemeente Vught om navraag te doen over een vergunning. Die blijkt wel degelijk nodig te zijn, zo kregen de ondernemers te horen. Zelfs als de gemeente op tijd goedkeuring kan geven, zou ze dat niet doen in verband met corona.

‘Publiciteit genoeg’

Daarop besloot De Pieper het hele feest af te blazen. Ook de fabrikant en de YouTuber vonden het niet verantwoord meer, gezien de verwachte drukte. En in plaats van media-aandacht voor het aankomende feestje, schrijft de lokale en regionale media nu over het feestje dat niet doorgaat. “Publiciteit genoeg”, zegt René Jacobse. “En hopelijk straks in de herhaling.”

Feest verplaatst

Vanreusel laat weten het evenement in principe te willen verplaatsen naar maart of april volgend jaar. Ook Cafetaria Rikken in Groesbeek staat in de agenda van Dylan Haegens, omdat een klant van die cafetaria de consumentenprijsvraag heeft gewonnen.