Nu Magnum Ice Cream Company op eigen benen staat, zal de ijsjesmaker nog meer aan de weg gaan timmeren met innovatieve ijsjes, zo belooft topman Peter ter Kulve. Denk daarbij aan proteïne-ijs en glow-in-the-dark-ijs.
Na de beursgang begin deze week en de loskoppeling van het voormalige moederbedrijf Unilever, gaat Magnum Ice Cream Company zelfstandig verder. Dat leidt tot meer focus op de ijsmarkt en de introductie van meer nieuwe ijsnoviteiten.
Drie ijsmeesters
“Wij hebben nu 19.000 mensen die opstaan en naar bed gaan met ijs’, vertelt Peter ter Kulve in het Algemeen Dagblad. De prioriteit van het nieuwe ijsbedrijf is dan ook het maken van het ‘allerbeste ijs van de wereld’. Op het hoofdkantoor in Amsterdam is de ijskeuken gevestigd waar drie ijsmeesters bezig zijn om innovaties te ontwikkelen.

Proteïne-ijs
Een daarvan is proteïne-ijs. Daar wordt momenteel aan gewerkt. Verder denken ze bij Magnum aan ijs dat je energieniveau een boost geeft. “We hebben net Hydro Ice in Nederland gelanceerd, ijs dat je hydrateert.” Dit ijs staat ook bekend als ‘glow-in-the-dark‘-ijs omdat het lichtgevend lijkt dankzij de gel-kern. Verder zijn de ijsmakers bezig met het ontwikkelen van ijs met minder calorieën en suikerverlaging.
Cocktails-on-a-stick
Het toevoegen van vezels, mineralen of vitaminen behoort ook tot de opties. “Laatst kwamen de ontwikkelaars met ‘cocktails-on-a-stick’. Fantastisch lekkere gin-tonic en spicy margarita. Dát maakt de ijsindustrie zo ontzettend leuk. Vergeleken bij andere categorieën in de voeding is er nog zo ontzettend veel mogelijk.”
Snackmomenten
Recent is Fruuji, een smoothie op een stokje, gelanceerd. Daarnaast kwamen vorig jaar de Magnum Bonbons op de markt. “We zullen ons veel meer richten op snackmomenten. Met koude snacks en kleinere porties een alternatief bieden voor traditionele versnaperingen.”
Groei
Naar verwachting gaan de innovaties op ijsgebied tot groei leiden. Het bedrijf voorspelt dat de omzet van de mondiale ijsmarkt van jaarlijks 75 miljard euro nu naar 90 miljard over vier jaar zal groeien.

































