ProFri: Extra geld en maatwerk voor vaste lasten

ProFri in het nieuws, Actueel |
31 maart 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Frituurwereld- geld loon cao

Tijdens de coronaperiode is voor ondernemers de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) in het leven geroepen. ProFri-leden die buiten hun schuld niet in aanmerking zijn gekomen voor deze regeling, kunnen via de vakvereniging mogelijk toch gecompenseerd worden.

De Horeca Alliantie, waar ProFri bij aangesloten is, heeft het Ministerie van Economische Zaken om maatwerk gevraagd. Dat is er nu gekomen. Er is extra geld beschikbaar voor ondernemers die buiten hun schuld geen compensatie via de TVL-regeling hebben ontvangen. Het gaat daarbij om de gehele coronaperiode.

Melden bij de vereniging

Aanmeldingen voor deze extra regeling verlopen via ProFri. Leden die aanspraak willen maken, kunnen uiterlijk woensdag 6 april een mail sturen naar info@profri.nl. Ondernemers wordt gevraagd hun situatie toe te lichten en eventuele onderbouwende documenten als bijlagen mee te sturen. Reacties worden vertrouwelijk behandeld.

RVO beslist

ProFri verzamelt de aanmeldingen en legt ze voor aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken. Een commissie beslist uiteindelijk of de aanvraag wordt geaccepteerd.