Patrick Nieuwveld opent luxe cafetaria

Actueel |
6 april 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Frituurwereld

Een jaar nadat hij zijn zaak bij het station in Hoogvliet verkocht, keert de bekende cafetariahouder Patrick Nieuwveld terug in het vak. Hij nam restaurant De Wagenmaker over in Poortugaal en opent er komende zomer een luxe cafetaria.

Nieuwveld (49) vertelt: “Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ja, zo kun je dit het beste omschrijven. Ik kan er maar niet aan wennen dat ik ’s avonds en in de weekenden niet hoef te werken. Ik en Linda missen de omgang met de gasten.”

Bidfood

Nadat Patrick en Linda Nieuwveld een jaar geleden hun cafetaria in Hoogvliet van de hand deden, trad Patrick enkele maanden later in dienst als accountmanager bij groothandel Bidfood in Schiedam. Hij fungeerde er als vertegenwoordiger en tevens als de ambassadeur van de cafetaria’s in het verzorgingsgebied. “Ik ben te jong voor een leventje waarbij ik elke dag om half vijf, vijf uur thuis ben,” zegt Patrick. “Toen deed de kans zich voor om dit restaurant over te nemen; Poortugaal en omgeving hebben een verzorgingsgebied van 25.000 inwoners waar verder relatief weinig cafetaria’s zitten.”

Formule?

De precieze naam van de cafetaria is nog niet bekend. Nieuwveld sluit zich mogelijk aan bij een formule, maar dit is nog niet helemaal een uitgemaakte zaak. Wel is zeker dat het een luxe cafetaria wordt. Nieuwveld: “Mét bezorging en een goede aanwezigheid online. Er zit een mooi terras bij. Dus naast friet, burgers, belegde broodjes en plates, zullen we er zeker ook een biertje, wijntje en ijscoupes gaan serveren.” Nieuwveld krijgt eind april de sleutel en hoopt zijn nieuwe bedrijf in juli te kunnen openen. Voor die tijd wil hij nog wel de nodige zaken veranderen aan het restaurant dat hij en zijn vrouw Linda kochten.

Lees hier een eerder interview met Nieuwveld