Nog heel 2021: gratis e-learnings voor frituurvak

Actueel |
12 januari 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Shutterstock

Vakvereniging ProFri en het Nederlandse Frituurcentrum verlengen de actie Gratis E-Learnings. Nog tot het eind van 2021 kunnen frituurondernemers en -medewerkers kosteloos gebruik maken van de digitale leertrajecten op de website Werkenaankennisenvakmanschap.nl.

De twee frituurorganisaties verlengen het gratis gebruik van de e-learnings vanwege de aanhoudende lockdown in de horeca. “Het bijspijkeren van kennis en vakmanschap is juist nu goed mogelijk, omdat de horeca helaas nog op slot zit,” zegt directeur Frans van Rooij. “Het draagt er bovendien aan bij dat je met je bedrijf straks versterkt uit de strijd tevoorschijn kunt komen.”

NOW: verplichte bijscholing

Werkgevers in de horeca die gebruik maken van de NOW-regeling (tegemoetkoming personeelslasten) hebben een inspanningsverplichting ten aanzien van om- en bijscholing van werknemers. Van Rooij: “Veel ondernemers zijn hiervan niet op de hoogte. Hoe hard de voorwaarde is, is ons onbekend. Maar het is wel een gegeven.”

Meer gratis opleidingen

Via een subsidie van het ministerie van sociale zaken biedt ook de Online Academy van opleider NCOI tientallen gratis trainingen en cursussen aan in deze coronatijd. Omdat er op deze opleidingen een ware run is ontstaan, is het wachten op nieuwe subsidie. Van Rooij wijst erop dat het veelal op opleidingen voor deelcertificaten gaat: “Er lijkt dus ook van een commercieel doel sprake; namelijk vervolgcursussen verkopen. Toch is het mooi dat je op deze manier serieuze opleidingen kunt volgen.”

Hier lees je hoe je gratis gebruik maakt van de e-learningmodules die aangeboden worden door ProFri en het Nederlands Frituurcentrum.

Hier lees je meer over subsidiemogelijkheden voor om- en bijscholing.

Hier vind je het aanbod van de Online Academy met gratis opleidingen van het NCOI.