Nieuwe poster: “Draag hier een mondkapje”

Actueel |
5 oktober 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

“Draag hier een mondkapje.” In samenspraak met onder meer de Horeca Alliantie ontwikkelde de Rijksoverheid nieuw materiaal om gasten in de horeca in heldere taal te wijzen op het dringende mondkapjesadvies.

Voor sociale media zijn banners ontwikkeld met de tekst “Ga je op pad? Vergeet je mondkapje niet.” Afgelopen vrijdag overlegde de overheid met verschillende betrokken partijen. Ook de Horeca Alliantie was van de partij, de lobbyclub van ProFri, VCHO en NHG. Sinds het kamerdebat van afgelopen week geldt voor alle openbare ruimtes, inclusief de horeca, het dringende advies voor medewerkers en gasten om mondkapjes te dragen; de Horeca Alliantie pleitte voor posters met een duidelijke boodschap.

Verplichting?

Het is naar de taxatie van de Horeca Alliantie zeer wel denkbaar dat het dragen van mondkapjes in de horeca en andere openbare gelegenheden op korte termijn verplicht zal worden gesteld. Frans van Rooij, onderhandelaar namens de Horeca Alliantie, zegt hierover: “Het zou mij niet verbazen als de plicht voor het dragen van mondkapjes wordt opgenomen in de coronawet waaraan nog de laatste hand wordt gelegd.”

Meer materiaal

Horecaondernemers die alle posters helder en overzichtelijk op een rijtje willen zien, kunnen terecht bij de website Rijksoverheid.nl. Via het onderstaande webadres kom je rechtstreeks bij de posters en ander voorlichtingsmateriaal dat je kunt printen voor gebruik in jouw bedrijf.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/documenten/publicaties/2020/03/01/coronavirus-posters-nederlands