Crowdfund frietbakker nog niet voltooid

Actueel |
6 oktober 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De crowdfundactie voor frietbakker Frans Schipper is nog niet succesvol afgerond. Schipper verkoopt al 41 jaar friet op het Schouwburgplein in Rotterdam. Onlangs werd zijn bestelbus gestolen. Van het benodigde bedrag van 20.000 euro is nu ruim 3000 euro binnengekomen via platform Gofundme.com.

De crowdfund is een initiatief van Sjoerd Landweer, general manager bij een hotel in de buurt. Landweer trekt zich het lot van Schipper aan; die kan zonder de bestelbus zijn frietwagen niet naar de verkooplocatie slepen.

Wel verzekerd

Schipper had zijn bestelbus wel verzekerd. Hij krijgt echter niet het volledige bedrag voor de bus en de spullen die erin zaten vergoed. De Rotterdamse frietbakker komt ongeveer 20.000 euro tekort. In de media zegt Landweer: “We gaan met de collega’s een paar keer in de week patat bij hem halen. Het is zo’n vast gezicht in onze buurt: Frans staat er altijd, al is het -10 graden.”

50 jaar

Het is Schippers vurige wens om nog zijn gouden jubileum te vieren als frietverkoper op het Schouwburgplein in de Maasstad. Een nieuwe bestelbus is hierbij een vereiste. Wie bij wil dragen aan de crowdfundactie, kan een donatie doen via deze link.