Misschien wel de mooiste van Nederland?

Achtergrond |
21 september 2017 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
Restaria Helden in beeld / Frituurwereld

Een branchekenner postte op Facebook: “Misschien wel de mooiste cafetaria van Nederland.” Nu is “mooi” een kwestie van smaak en over smaak zal altijd getwist worden. Feit is wel dat Restaria Helden een indrukwekkend bedrijf is. Marktdeskundigen die het Limburgse frituurbedrijf bezochten, spreken er in elk geval vol lof en in superlatieven over.

Restaria is de nieuwe cafetariaformule van Bidfood. Toen Bidfood nog Deli XL heette, was het de vaste groothandelspartner van Kwalitaria. Maar de wegen van de twee scheidden zich. Voor Bidfood, Deli XL dus, maakte dit de weg vrij om een eigen cafetariaformule te lanceren. Restaria werd de naam en de formule werd in maart van dit jaar ten doop gehouden. Restaria is een soft franchiseconcept, waardoor de ondernemer zelf in alle vrijheid kan blijven ondernemen. Op 1 april opende de eerste Restaria zijn deuren. In Helden dus.

Ondernemer Gerald Driessen koos voor de 2.0 versie van Restaria, de luxe uitvoering. Bij het 2.0-pakket horen extra diensten, zoals de inrichting van sociale media, maar ook andere maatadviezen zijn inbegrepen. In een interview na de opening roemde Driessen echter vooral de beleving van zijn nieuwe “cafetaria-plus”. Met deze beleving beweegt zijn bedrijf in Helden mee met de tijdgeest – dus richting brasserie/eetcafé. Ook verantwoord en maatschappelijk ondernemerschap past helemaal bij deze tijd – ook hierbij geeft de formule van Bidfood adviezen. Restaria Helden draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo zijn de hamburgers van de bakplaat afkomstig van ‘scharrelrunderen’.
Zoals bij de meeste grossiersformules, zijn acties belangrijk. Standaard biedt Restaria Helden een wisselend menu van drie gangen voor een vaste prijs. Daarnaast moeten gerichte acties de aandacht trekken. Zoals zoveel spareribs eten als je maar wilt op dinsdag of korting op het tweede menu op woensdag. Restaria Helden legt veel nadruk op zijn maaltijden en menu’s. Datzelfde geldt voor de burgers van de bakplaat, belegde broodjes, desserts en natuurlijk friet en snacks.

Restaria Helden kent daarnaast zijn eigen unieke eigenschappen. Om te beginnen is het een grote cafetaria met een enorm terras (75 zitplaatsen) en veel eigen grond. Driessens bedrijf heeft zelfs plek genoeg voor een eigen afhaaldrive, een tamelijk unicum in de cafetariawereld. Het werkt zo: de klant belt, bestelt en krijgt een wachtnummer. Hij zet zijn auto op het parkeerterrein en wacht tot zijn nummer op een bord verschijnt. Dan rijdt de klant de drive in en krijgt hij persoonlijk zijn bestelling overhandigd. Ja, Restaria Helden is een ritje meer dan waard.

www.restariahelden.nl
www.restaria.nl

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 5 – Najaar 2017