Lid van ProFri? Gasprijs in 2023: 85 eurocent!

ProFri in het nieuws, Actueel |
16 augustus 2022 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
Klik op de afbeelding voor de actuele gasprijs op de energiebeurs (getoonde grafiek is van 15 augustus 2022)

ProFri en partner COMCAM helpen frituurders aan goedkoop gas. In april konden ProFri en COMCAM al een eerste groep leden helpen aan een gasprijs van circa 35 cent in 2023. Deze groep leden blijkt nu spekkoper te zijn. Een tweede groep leden krijgt het gas nu aangeboden voor een prijs van rond de 85 eurocent per m3.

ProFri over het aanbod: “De prijs voor het gas is ten opzichte van april weliswaar meer dan het dubbele, maar nog altijd zeer gunstig in vergelijking met de prijzen die nu door energieleveranciers wordt aangeboden of de prijs die gisteren werd betaald op de energiebeurs. Vandaag lijkt er weer een flinke schep bovenop te komen.”

Klik hier voor de actuele gasprijs op de energiebeurs

ProFri zoekt oplossingen!

Ook voor elektriciteit kan deze dienstverlener de leden van ProFri voor 2023 nog helpen aan scherpe tarieven. De keuze is opnieuw aan de leden. Anders dan in het voorjaar kan COMCAM de leden van ProFri voor de rest van 2022 helaas geen gunstige tarieven meer aanbieden, maar kunnen zij wel individueel kijken hoe ondernemers zo goed mogelijk geholpen kunnen worden. ProFri zoekt samen met COMCAM naar oplossingen voor schrijnende gevallen.

Miljoenen euro’s voordeel!

ProFri: “Kijken we naar de huidige prijzen die worden aangeboden op de energiemarkt, dan hoeven onze leden enkele miljoenen euro’s minder uit te geven aan energie. Deze mindere uitgave loopt nog verder op als de prijzen de komende maanden blijven doorstijgen. In elk geval wijst er niets op dat de prijzen de komende tijd flink omlaag zullen gaan. Zelfs de lage waterstanden in de rivieren drijven de prijzen op. Kijken we naar de prijs voor gas, dan zit deze op dit moment dik boven de 200 euro per MWh. Marktdeskundigen verwachten de komende winter zelfs een prijs van boven de 3 euro voor een kuub gas. De prijs van gemiddeld 25 eurocent die we jarenlang betaalden laten we, zo lijkt het, definitief achter ons.”

Klik op de afbeelding voor de actuele gasprijs op de energiebeurs (getoonde grafiek is van 15 augustus 2022)

Zoveel mogelijk ProFri-leden helpen!

Door deze hoge prijzen wordt de energierekening voor veel mensen onbetaalbaar. Niet alleen voor ondernemers, maar ook voor de klanten van cafetaria’s en frietzaak op de hoek. De gevolgen voor menig ondernemer zijn volgens de vakvereniging niet te overzien. ProFri: “Corona bracht in 2020 en 2021 al veel ondernemers in de problemen. De torenhoge energierekeningen en andere prijsstijgingen maken dat ook 2022 geen gemakkelijk jaar gaat worden. Hopelijk komt de overheid snel met maatregelen, waardoor consumenten en bedrijven de energierekening kunnen blijven betalen. We proberen ook nu weer als vereniging zoveel mogelijk leden te helpen en met raad en daad bij te staan.”

OVER COMCAM

Als onafhankelijk partner van bekende energieleveranciers, zorgen de portfolio managers van COMCAM jaarlijks door inkoop rechtstreeks op de beurs voor scherpe energietarieven. Dit zorgt voor een significante besparing op de energiekosten van hun klanten. Met de uitgebreide kennis en ervaring, ondersteunen ze hun klanten met energy portfolio management en advies voor verduurzaming bij de energietransitie van hun bedrijf. Ze bieden hun specialistische kennis van energiecontracten, wet- en regelgeving en verduurzaming laagdrempelig en voordelig aan in heel Europa. Met deze dienstverlening zijn ze uniek in de energiemarkt, hun klanten zijn hier heel tevreden over. Vakvereniging ProFri is sinds het voorjaar 2022 een samenwerking aangegaan met COMCAM.