Kroketgate, wat een ophef zeg!

Trivia |
21 maart 2018 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Het is alweer even geleden, maar we zitten nog bij te komen. Tjonge jonge, wat een ophef gaf dat. #kroketgate was zelfs even trending topic op de sociale media. Het land stond in brand. Alle verloven werden ingetrokken. Onze premier overwoog een crisisteam bijeen te roepen. Een profvoetballer/bankzitter van landskampioen Feyenoord verschalkte in de rust van een voetbalwedstrijd een broodje kroket! Wat zijn we toch een gelukkig land als we ons dáárover druk maken.

Maar dat deden we dus wel. Diëtisten deden hun zegje. Nee, een kroketje, dat komt de sportprestaties niet ten goede, zeiden er een paar ten overstaan van draaiende camera’s en driftig schrijvende journalisten. Kan helemaal geen kwaad, zei een ander. Zelfs moest de voetballer op het matje komen bij de trainer van Feyenoord. “Foei!” zei die. “Wil je dat nooit meer doen!?” De Haagse TV-kok Pierre Wind wees er ten overvloede nog maar eens op dat een broodje kroket onschuldiger is dan een broodje kaas. Zou er ook zo’n ophef zijn ontstaan als de voetballer in deze #kroketgate-kwestie, Michiel Kramer, in de rust een broodje kaas had opgepeuzeld?
Het deed de redactie van Frituurwereld terugdenken aan #frikandelgate. In een live uitzending tijdens het EK Voetbal werd topvoetballer Rafael van der Vaart onder vuur genomen, nadat hij zei gek te zijn op frikandellen. Rafael werd er bijna publiekelijk om gelyncht. Ondertussen denken wij met weemoed terug aan tijden van weleer. Toen profvoetballers hun centjes belegden in de snackbranche en een frituurzaak begonnen. Voetballers van het kaliber Ruud Krol, Sip Bloemberg,

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 7 – Voorjaar 2018

Meer over