HORECA PROTESTEERT OP MALIEVELD IN DEN HAAG

Actueel |
30 november 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Shutterstock

“Géén Dreun Maar Steun!
Niemand Knockout door de Lockdown!”

De Horeca Alliantie houdt komende maandag 7 december van 12.00 tot 14.00 uur een protestmanifestatie in Den Haag. Inzet: het kabinet moet de coronasteun juist nú maximaliseren en niet (verder) afbouwen. De huidige steun is volstrekt onvoldoende om de horeca overeind te houden.

Bij ongewijzigd beleid zullen duizenden horecabedrijven kopje onder gaan en verliezen ondernemers en werknemers hun bestaanszekerheid. De huidige en toekomstige versobering van steunmaatregelen is voor de gezamenlijke horeca onaanvaardbaar en desastreus.

De Horeca Alliantie accepteert dat de overheid maatregelen treft om de verspreiding van corona in te dammen. De horeca verdient echter stéun voor haar medewerking; volledige steun en géén doffe dreun.

De Horeca Alliantie roept alle horecaondernemers, hun partners én medewerkers op maandag 7 december om 12.00 uur naar Den Haag te komen om deze boodschap luid en duidelijk af te geven. Mét mondkapje en houd afstand!

Meld jouw komst aan via de website van één van de drie verenigingen die samen de Horeca Alliantie vormen. Dit zijn de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en Nederlands Horeca Gilde (NHG). Zij vertegenwoordigen een achterban van ongeveer 10.000 horecaondernemers.

Aanmelden kan vanaf dinsdag via de websites van VCHO, NHG en ProFri. Je wordt dan op de hoogte gehouden van de manifestatie.