Horeca Alliantie: “Einde van de tunnel is in zicht”

Actueel |
11 februari 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Frituurwereld-Horecamedewerkers-testen-vaakst-positief- corona

De Horeca Alliantie is blij met de grote stappen die nu gezet worden richting volledige opening van de horeca. De Alliantie, bestaande uit ProFri, NHG en VCHO, vraagt ondernemers om tijdens de laatste dagen de geldende coronaregels te blijven respecteren.

Het kabinet wil verdere versoepelingen voor onder meer de horeca aankondigen. Daarmee zou de sluitingstijd van 22.00 tot 05.00 uur verruimd worden naar 01.00 tot 05.00 uur. Met het coronatoegangsbewijs, op basis van 3G, kan de anderhalve meter afstand, de vaste placering en de mondkapjesplicht worden losgelaten. Het OMT is gevraagd of onder meer de nachthoreca weer open kan op basis van 1G (toegang met negatief testbewijs). De Horeca Alliantie hoopt dat de nieuwe verplichte sluitingstijd van 01.00 uur, die het kabinet in een brief aan de Tweede Kamer gisteren heeft genoemd, nog kan worden omgezet in een toegangsstop.

Geen acties

“Het einde van de tunnel is nu echt in zicht”, zegt Frans van Rooij, woordvoerder van de Horeca Alliantie. “We adviseren de ondernemers die voor het komend weekend acties hebben aangekondigd om hiervan af te zien. Hou nog even vol en blijf de geldende coronamaatregelen respecteren. Het zou betreurenswaardig zijn als op het laatste moment de boel op de spits gedreven wordt.”

Op dinsdag 15 februari maakt de minister van Volksgezondheid de besluiten bekend tijdens een persconferentie om 19.00 uur.