Hartenkreten uit de Horeca voor Mark Rutte

Actueel |
14 januari 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Overhandiging Hartenkreten uit de horeca aan Marc Rutte

De Horeca Alliantie, samenwerkingsverband van VCHO, ProFri en NHG, heeft vanmiddag het boekje Hartenkreten uit de Horeca overhandigd aan premier Mark Rutte. In het boekje zijn persoonlijke noodkreten opgenomen van horecaondernemers die zijn getroffen door de lockdown.

“Eerste eigen huis was onze droom. Straks zijn we dakloos.” Het is één van de vele noodkreten in het boekje. Een andere: “Ons levenswerk en de toekomst van ons gezin en onze kinderen staan op het spel.” En: “Huis verkocht en teruggehuurd om zaak te redden. Betaalde 800 euro hypotheek, nu 1600 euro huur.”

SMS en Whatsapp

Tijdens de protestmanifestatie in Den Haag in december opende de Horeca Alliantie een speciaal telefoonnummer; ondernemers stuurden via Whatsapp en SMS hun persoonlijke verhalen toe. Ook na de manifestatie kwamen nog veel reacties binnen. In Hartenkreten uit de Horeca is een selectie van de verhalen opgenomen. De teksten ondersteunen het pleidooi dat de Horeca Alliantie uitdraagt: “Geen Dreun Maar Steun: 100 procent dicht = 100 procent steun.”

Torentje

Niet alleen Mark Rutte, maar ook Mona Keijzer, staatssecretaris van economische zaken, nam vandaag Hartenkreten uit de Horeca in ontvangst. Het boekje van de Horeca Alliantie zal bovendien nog naar andere bewindslieden én de leden van de Tweede Kamer worden gezonden. Namens de Horeca Alliantie was Hans Biesheuvel (Ondernemend Nederland) present in ’t Torentje. Vertegenwoordigers van de drie aangesloten organisaties (VCHO, NHG en ProFri) waren online present. Rutte sprak bovendien met enkele ondernemers, die hun persoonlijke verhalen toelichtten. Lees hier meer over dit gesprek.

Download hier het boekje Hartenkreten uit de Horeca