Grote afhaalbestelling: prijzen van €29,10 tot €43,83

Actueel |
10 juli 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

€14,73 is het prijsverschil tussen een afhaalbestelling van tien hardlopende cafetaria-producten in alle windstreken van ons land. Als duurste (€43,83) kwam een Kwalitaria in Alkmaar uit de bus. Het goedkoopste adres was een cafetaria in Veenendaal (€29,10).

Dit blijkt uit een analyse die cafetaria ’t Pakhuis in Ede De Klomp op gezette tijden van de landelijke en regionale concurrentie maakt. Bij de fictieve bestelling gaat het om de volgende tien hardlopers: friet middel met pindasaus, friet middel met mayo, friet middel speciaal, een kroket, frikandel speciaal, berehap met pindasaus, kaassoufflé, bamischijf, Mexicano en een broodje hamburger speciaal.

“Zit er er rek in prijs?”

’t Pakhuis voert de analyses ongeveer eens per twee jaar uit. “De gekozen bedrijven zijn niet altijd dezelfde. Directe conclusies trekken wij ook niet uit de uitkomsten van de prijsvergelijking,” zegt Syl Lammers van ’t Pakhuis. “Wel geeft het ons inzicht of er nog rek in de prijzen zit of dat we misschien iets behoudender moeten zijn.”

Gemiddelde prijzen

Bij de analyse die ’t Pakhuis recent uitvoerde, kwam de gemiddelde landelijke prijs van de bestelling van tien hardlopers uit op €35,44. Voor de eigen omliggende regio (Gelderse Vallei) lag die op €34,36. Bij de landelijke analyse zitten cafetaria’s in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht relatief hoog in de boom. Plattelandsregio’s in Overijssel, Zuid-Limburg, Friesland en Drenthe kennen juist de laagste gemiddelde prijzen.

Wezep en Veenendaal

In de landelijke analyse kwam ’t Middelpunt in Wezep, één van de grootste cafetaria’s van ons land en behorend tot de omzettop, als goedkoopste uit de bus. In de regionale analyse van de Gelderse Vallei behoorden liefst drie cafetaria’s in Veenendaal tot de goedkoopste vijf snackadressen.

Tekst: Ubel Zuiderveld. Foto: snacktas Wezep, archieffoto UZM

Meer over