Fritoricus ubelski vertelt: Snickers uit de frituur?

Actueel, Video's |
23 nov 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Uit onze vaderlandse frituur komen vooral hartige snacks. Gehaktsnacks als frikandellen, Mexicano’s en berehappen voeren met gepaneerde lekkernijen als kroketten en bamischijven de boventoon. Het aandeel zoete snacks uit de frituur is vrijwel te verwaarlozen. Mars en Bounty in de bakpotten?

December nadert met rassen schreden. Dan komen er in ons land weer volop zoetige gerechten uit de frituur. Immers, oliebollen met krenten, beignets en appelflappen kun je toch wel scharen onder de zoete snacks. Trouwens, de afgelopen jaren raakte in ons land de donut echt goed ingeburgerd. Ook dit mag je wel een zoete gefrituurde lekkernij noemen.

@ubelski

Snickers en Mars uit de frituur? In Londen heb ik voor de eerste keer een gefrituurde Mars gegeten. Er zat oliebol-achtig deeg omheen, maar het korstje eromheen was krokant. Ik kreeg het bij een fish & chip restaurant als toetje. Met slagroom erbij. #twix #mars #bounty #lion #candybar #snickers

♬ origineel geluid – ubelski – ubelski

Candybars in donutjasje

Maar nee, zo gek als het in Londen en wijde omstreken lang toeging maken wij het in Nederland niet. Hoewel de trend iets geluwd lijkt in Engeland, zijn er nog altijd zaken te vinden die zoete candybars in een donutjasje serveren.

In ons land gaan we niet veel verder dan experimenten met bijvoorbeeld een appeltaartkroket en een kersenkroket. Trouwens, wie herinnert zich nog de warme appeltaartsnack die McDonald’s Nederland lang verkocht?

Hevige frituurtrend

In deze korte TikTok-video gaat fritoricus ubelski in op de korte maar hevige frituurtrend in de Britse hoofdstad en omstreken. Is het echt waar dat ze daar volop candybars als Mars, Bounty, Lion, Snickers en Twix frituurden?

* Ubelski is het TikTok-pseudoniem van horecaschrijver Ubel Zuiderveld.