Foodverpakking To-Go ook ná 1 juli zonder SUP-opslag

Advertorial
25 mei 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Geen plastic, geen opslag met plastic vrije alternatieven van Conpax

Vanaf 1 juli 2023 wordt de SUP-richtlijn verder uitgebreid. Plastic houdende bekers en verpakkingsmaterialen voor eenmalig gebruik mag je dan niet meer gratis meegeven aan de consument. De klanten moeten daar vanaf die datum voor betalen. Dit wordt SUP-opslag genoemd. Daarnaast zijn ondernemers die met deze verpakkingen dranken en etenswaren To-Go verkopen, verplicht om een herbruikbaar alternatief aan te bieden. En mag de consument zijn eigen beker, bakje of foodcontainer meenemen.

Geen plastic, geen opslag

Maar er zijn plastic vrije alternatieven die niet onder de SUP-richtlijn vallen. Deze foodverpakkingen voor eenmalig gebruik bevatten ook geen plastic coating. Daardoor vallen zij buiten de richtlijn en mogen ondernemers ze ná 1 juli a.s. nog gewoon zonder SUP opslag worden meegeven. Je hoeft dan ook geen herbruikbaar alternatief aan te bieden of door de consument zelf meegebrachte bekers en bakjes te accepteren.

Een breed assortiment plasticvrije alternatieven vind je op www.conpax-products.com/plasticvrij.

Vragen over de SUP-richtlijn per 1 juli 2023

Voor meer informatie over de Single Use Plastics Directive (SUP) en de bijbehorende verplichtingen voor ondernemers, kijk op www.conpax.com/sup-richtlijn.