Febo viert zijn erfgoed met flagshipstore en Febo-walk

Actueel |
4 februari 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Erfgoed: twee generaties automatieken. Foto: Febo Beheer.

Automatiekmerk Febo heeft vandaag aan de Rozengracht in Amsterdam de eerste zogenaamde Infinity Muur geopend. In de nieuwe vestiging viert het Amsterdamse familiebedrijf het fenomeen waar zij internationale bekendheid mee geniet: De Muur.

Febo viert zijn eigen erfgoed; vorig jaar was het zestig jaar geleden dat bakker De Borst in Amsterdam de eerste automatiek in gebruik nam. Febo schrijft in een persbericht: “De Amsterdamse muur van Febo is het bezichtigen waard. Met een ontelbare hoeveelheid verlichte luikjes en spiegels waan je je in een oneindig snackuniversum.”

Flagshipstore

Directeur Dennis de Borst, derde generatie in het familiebedrijf, verrichtte vanochtend de opening van de flagshipstore door een eerste tegel, met zijn eigen naam erop, te leggen op de Walk of Febo. In de nabije toekomst zullen meer Febo-helden vereeuwigd worden op dit stuk trottoir. Van vaste gasten tot recordhouders kroketten eten. De Borst zegt: “De automatiek is cultureel erfgoed en is ook nog eens onlosmakelijk verbonden met ons succes. De Infinity Muur zorgt voor een hele nieuwe beleving van dit fenomeen.”