Currykruiden als smaakmaker in Venloos bier

Trivia, Actueel |
11 december 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Sausmaker en brouwer lanceren currybier

Vanaf nu kun je bij je frietjes, worst of frikandel met curry ook een bijpassend blond currybiertje drinken. Wie weet, zijn de Venlose brouwerij De Klep en sausmaker Hela Thissen uit dezelfde stad hiermee wel trendsetters.

Krijgen we straks bier met ketchupkruiden of andere laag alcoholische drankjes geïnspireerd op snackbarsauzen? Het zou zo maar kunnen.

Bier verrijkt met curry

In de zoektocht naar nieuwe smaken, kwamen ze bij brouwerij De Klep in Venlo uit bij de specerijen van een andere stadsgenoot: currysausmaker Hela Thissen. De samenwerking leidde tot een 4 granen blond bier dat verrijkt is met kruiden uit de bekende Hela Kruiden Ketchup Curry.

Kruidige touch

Op de site van de sausmaker vertelt Roy Meijnen van Brouwerij De Klep dat het idee om samen een biertje te brouwen al een tijdje geleden ontstond. Na wat testen kwam het bier met een kruidige touch tot stand. Dominic Thissen van sauzenfabrikant laat weten aangenaam verrast te zijn door de smaak van het bier.

Online verkrijgbaar

Het currybier met de naam ‘De Klep Spices Delight blond’ is op 8 december gelanceerd, net voor de feestdagen. Het bier is verkrijgbaar bij Mout/Klep, Beej Benders, de Hela Shop en online op www.helashop.nl. Binnenkort zal het ook via groothandels en de website van Brouwerij De Klep verkrijgbaar zijn.
Dus staat er binnenkort bij jou een proeverij van snacks, curry en een bijpassend currybiertje op het menu?