
Brasserie Buitenhuis lanceert zijn subconcept de Croqueteria. Tot het einde van de zomer is locatie de Buitencantine omgetoverd tot een lunchzaak voor liefhebbers van de croquette. De tijdelijke lunchspot aan het Valkenburgse Meer bij Leiden serveert kroketten van Holtkamp.
“Denk aan een knapperige buitenkant, zachte binnenkant en een volle, rijke smaak. Geserveerd op vers wit brood. Geen poespas, gewoon écht goed. Precies zoals je het wil hebben op een zomerse dag,” aldus Brasserie Buitenhuis over zijn Croqueteria, gevestigd op een rustige plek aan het water.
Krokettenlunch
De Croqueteria is tot het einde van de zomer van woensdag tot en met zondag geopend. Er kan op die dagen van elf tot twee uur worden geluncht. Wie van een krokettenlunch wil genieten, moet wel van tevoren even reserveren.
Meer kroketconcepten
Kroketconcepten zijn in Nederland schaars. In de Rotterdamse Markthal kan de consument terecht bij het van oorsprong Haagse concept het Kroket Loket. Ook is wel gepoogd bekende Amsterdamse merken als Kwekkeboom en Van Dobben om te toveren naar een landelijke formule van kroketzaken. In Amsterdam bestond enkele jaren het gespecialiseerde restaurant Wilde Kroketten.
Beeld: Brasserie Buitenhuis, promoposter Croqueteria