Betalen bij horeca met Thuisbezorgd-card

Actueel |
24 augustus 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Just Eat Takeaway / Adyen

Thuisbezorgds moederbedrijf Just Eat Takeaway introduceert een betaalpas voor maaltijden buiten de deur. Werkgevers kunnen hun werknemers de pas met een betaaltegoed verstrekken, zodat zij daarmee kunnen afrekenen in alle horeca waar je kunt pinnen.

Just Eat Takeaway ontwikkelde de kaart samen met het Nederlandse betaalplatform Adyen. Het is voor Thuisbezorgd/Just Eat de eerste grote stap richting de offline-economie.

In de testperiode zal de betaalkaart nog alleen worden verstrekt aan de eigen Europese werknemers van Just Eat Takeaway. Daarna zal hij ook aan andere bedrijven worden verstrekt, zodat hun werknemers er buiten de deur lunches en andere uitgaven mee kunnen betalen.

Nederland behoort samen met Duitsland en Polen tot de eerste landen waar de eigen betaalkaart van het bezorgplatform wordt ingevoerd. De kaart is bruikbaar bij alle pinapparaten die kaarten van Maestro en Mastercard accepteren.

Voordeel voor de werknemers: zij kunnen op kosten van de baas in horecazaken bestellen en afrekenen. Achteraf declareren van kosten bij de werkgever hoeft hierdoor niet meer. Indirect concurreert de kaart met contractcateraars; lunchomzet zal immers wegvloeien uit bedrijfskantines en terecht komen bij de horeca. Echter: gedreven door corona is de verwachting dat werknemers vaker thuis en minder op hun kantoor zullen werken.