Amsterdam en fritessaus kleuren roze

Actueel |
21 september 2018 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Roze fritessaus – Smullers/Oliehoorn

“Snacken moet vooral lekker en leuk zijn en verrassend blijven. Daarom vinden wij het belangrijk om binnen elke productcategorie van Smullers steeds te innoveren.” Dit zegt manager Mike Poelman van Smullers, het snackmerk van NS Stations. Ter gelegenheid van Amsterdam Pride verkocht Smullers eind juli en begin augustus frietjes met roze fritessaus op de stations van de NS in Amsterdam.

De roze fritessaus werd voor Smullers ontwikkeld in de proefkeuken van sausleverancier Oliehoorn. Oliehoorns marketingmanager Jeffrey Draaisma zegt: “Wij geloven in unieke samenwerkingen met onze partners en vinden het geweldig dat deze roze fritessaus nu tijdens zo’n groot evenement als Amsterdam Pride verkocht wordt.” Tijdens Amsterdam Pride viert de hoofdstad met onder meer de Canal Parade “dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt”. Heel Amsterdam kleurt bij deze gelegenheid roze en hierop haakt Smullers in.

De roze saus is overigens niet de eerste gekleurde saus voor een speciale gelegenheid. Zo hebben enkele fabrikanten oranje fritessaus in hun assortiment. De oranje fritessaus is bedoeld voor feestelijke koninklijke dagen en grote oranje evenementen als voetbalkampioenschappen.

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 9 – Najaar 2018