Voorzitter Hans Hus: “Meld ons jouw precieze situatie”

Actueel |
4 februari 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Hans Hus: “Wij willen precies weten waarom jij buiten de boot valt.” Foto: Nederlands Frituurcentrum.

“We krijgen er bij ProFri steeds meer telefoontjes over. Sommige ondernemers vallen tussen wal en schip bij landelijke en gemeentelijke steunmaatregelen.” Dat zegt ProFri-voorzitter Hans Hus. Hij doet een klemmend beroep op frituurprofessionals om hun precieze situatie te melden. “Alleen dán kunnen wij als vakvereniging de overheid héél goed duidelijk maken wat er schort aan hun steunpakketten.”

Hus: “Ik roep ondernemers dus dringend op hun schaamte, want die is er volop, van zich af te werpen. Corona is niet jóuw schuld. Dus blijf niet in jouw schaamte hangen: meld ons wat er aan de hand is. Vertel ons precies waarom jij zonder inkomsten zit of het niet meer redt met jouw bedrijf en gezin. ProFri zal dan in Den Haag zijn uiterste best doen om in de regelgeving te repareren wat krom is.”

Vertrouwelijk en dus anoniem

“Wij zullen alle informatie vertrouwelijk behandelen,” zegt Hus. “En zorgen dat jij anoniem blijft. Het punt is: als vakvereniging hebben we informatie nodig uit de praktijk. Wij kunnen zelf vaak ook niet overzien waartoe alle neveneffecten van steunregels leiden. Help ons dus om in Den Haag goed beslagen ten ijs te komen.”

Lees ook: Veel schaamte: ProFri roept op tot meer solidariteit

Wil je reageren, neem dan contact op met het secretariaat van vakvereniging ProFri: 040-7200900
Mailen kan ook. Het e-mailadres is: secretariaat@profri.nl.