Run van media op fieldlab in Utrecht

Actueel |
14 april 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Nederlands Frituurcentrum

Onder overweldigende belangstelling van de media, gaat vandaag in Utrecht het fieldlab voor cafés van start.

Onder geconditioneerde omstandigheden worden in Utrecht enkele cafés opengesteld voor publiek dat zich van tevoren heeft aangemeld. In vier dagen tijd brengen wetenschappers in kaart hoe de ruim 3000 verwachte gasten zich gedragen en houden aan de coronabeperkingen.

Het Fieldlab Cafés moet antwoord geven op de vraag of cafés wellicht tegelijk met restaurants kunnen worden heropend. Het kabinet maakte tot nu toe een onderscheid tussen droge en natte horeca, omdat alcohol het gedrag van bezoekers beïnvloedt. Momenteel is het voornemen per 26 mei restaurants te heropenen en cafés en andere drankverstrekkende bedrijven op z’n vroegst per 16 juni.

Vakvereniging ProFri is nauw betrokken bij het fieldlab in de Domstad. Dit komt enerzijds doordat de Horeca Alliantie mede-initiatiefnemer is van het gedragsexperiment. ProFri vormt dit samenwerkingsverband samen met VCHO en NHG. “Maar daarnaast doen we ook mee om onze eigen achterban te steunen,” zegt ProFri-directeur Frans van Rooij. “Met name op het platteland zijn immers nog altijd veel gecombineerde café-cafetariabedrijven te vinden.”

Kijk voor meer informatie op Fieldlabcafes.nl