ProFri stelt vragen over Avondklok

Geen categorie, Actueel |
21 januari 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Shutterstock.

Vakvereniging ProFri heeft mede namens de Horeca Alliantie het ministerie van economische zaken vragen gesteld over regels en formulieren met betrekking tot de Avondklok. Vandaag debatteert de Tweede Kamer over de spertijd in de avonduren en de nacht. Honderd procent duidelijkheid is er nog niet. De kamer lijkt te koersen op een Avondklok van 21.00 tot 04.30 uur, met ingang van zaterdag.

ProFri wil onder meer weten: moet een horecamedewerker die na spertijd nog bij de weg is zowel een werkgeversverklaring als een zogenaamde eigen verklaring kunnen tonen aan de politie? Ook wil ProFri weten: moet een medewerker die huiswaarts keert na het werk elke keer opnieuw een verklaring invullen en ondertekenen?

Bezorgers

Verder vraagt ProFri opheldering over de positie van maaltijdkoeriers tijdens de Avondklok. De vakvereniging wil weten: dienen zij, als duidelijk is dat ze gerechten thuis bezorgen, tóch over getekende verklaringen te beschikken? Daarnaast vraagt de organisatie: kunnen de verklaringen digitaal worden ingevuld en voldoet in zo’n geval ook het tonen van het formulier op bijvoorbeeld een mobiele telefoon?

Zie: Rijksoverheid.nl/avondklok