Nieuwe fabriek Frites uit Zuyd in Almere

Actueel |
16 april 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: screenshot video Frites uit Zuyd

Frietmaker Frites uit Zuyd gaat waarschijnlijk een nieuwe frietfabriek bouwen in Almere. Dat meldt Omroep Flevoland. Verwacht wordt dat de gemeente begin juni een besluit neemt over de aanvraag van het bedrijf.

Volgens de omroep zou Frites uit Zuyd in Almere dagelijks 6000 kilo aardappelen gaan bewerken, vooral bestemd voor de horeca. Frites uit Zuyd is één van de kleine nieuwe frietmakers die groter groeien. De basis van het bedrijf zijn boerderijen bij Amsterdam waar voornamelijk Agria-aardappelen worden verbouwd.

Extensieve teelt

Frites uit Zuyd vertelt op zijn website: “Er wordt gewerkt op basis van een extensief teeltplan. De akkers zijn omringd met een bloemenrand. Deze trekken natuurlijke vijanden aan tegen schadelijke insecten. Dit beperkt het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Om rooibeschadiging te voorkomen worden de aardappels direct in houten kisten gerooid.”

Friterie Par Hasard

Het bedrijf van Maastrichtenaar Quirin van Engelshoven begon in 2014 met de vestiging van een friterie onder de naam Par Hasard aan de Ceintuurbaan in Amsterdam. Enkele jaren geleden presenteerde Frites uit Zuyd zich al samen met Holtkamp-kroketten op de vakbeurs Horecava.

Meer over