Laatste Barnies Kipcorner sluit de deuren

Actueel |
25 juni 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Barnies Den Bosch

Het lijkt erop dat het doek voor het concept Barnies Kipcorner definitief is gevallen. De laatste Barnies oude stijl in Den Bosch zal volgens lokale media haar deuren niet meer openen. Vorig jaar sloot de vestiging al.

Mede omdat het gaat om een Barnies-vestiging in de oude huisstijl, had de cafetaria annex kipcorner in de Brabantse hoofdstad een soort cultstatus.

Fanpage

Enkele jaren geleden verscheen op Facebook zelfs een heuse fanpage voor Barnies in Den Bosch. Via de fanbase werd regelmatig de Amerikaanse kipketen Kentucky Fried Chicken de maat genomen; KFC opende in 2017 in Den Bosch. “Met name de Smikkelbox van Barnies, een doos met gefrituurde kip en friet, was geliefd,” aldus website In De Buurt Den Bosch. Op de fanpagina waren twee jaar geleden al geruchten te lezen over een mogelijke sluiting. In 2020 ging Barnies echt dicht, mede vanwege corona, maar ook omdat het pand is verkocht en er een nieuwe horecavoorziening zal verrijzen.

Negen vestigingen

Barnies Kipcorner ontstond in 1981; de naam was afgeleid van kippenstad Barneveld. Barnies Kipcorner had in 1995 zes vestigingen in ons land en op het hoogtepunt in 2002 zelfs negen. Nadat het aantal Barnies’ jarenlang gestaag terug liep, sloot begin 2013 FHC Formulebeheer een overeenkomst om het merk nieuw leven in te blazen. FHC wilde er een instore-formule voor de Family-cafetaria’s van maken. De eerste, nog altijd bestaande, Barnies Family in Barneveld vond echter weinig navolging.