Horecava 2022 schuift door naar het voorjaar

Actueel |
23 november 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Vakbeurs Horecava 2022 wordt verplaatst naar een nader te
bepalen datum in het voorjaar. Dit besluit heeft de organisatie, in afstemming met de horecabranche, genomen.

Het uitstel van de Horecava is het gevolg van de huidige coronaperikelen en de druk op de horeca. Een aantal exposanten had al besloten de beurs over te slaan. De Horecava zou plaatsvinden van maandag 10 tot en met donderdag 13 januari. Het voornemen is om de Horecava te verplaatsten naar het voorjaar van 2022. De RAI zal daar medio december meer over bekendmaken.

Markt onder druk

“De afgelopen dagen zocht het Horecava-team actief het gesprek op met partners en brancheorganisaties om de huidige situatie en de impact voor eenieder in kaart te brengen”, zegt de organisatie in een verklaring. “Hieruit komt duidelijk naar voren dat de markt dusdanig onder druk staat, dat het gekozen moment waarop Horecava 2022 zou plaatsvinden niet de juiste is.”

Solidariteit en verantwoordelijkheid

Carlijn Groen – Wijnmalen (Director Food Horecava) licht toe: “Een zeer heftige beslissing, we hadden het zo graag anders gezien en wilden zo graag met een prachtig fysiek evenement het nieuwe jaar aftrappen. Maar we kiezen ervoor om vanuit solidariteit, verantwoordelijkheid en marktleiderschap Horecava te verschuiven. Als Horecava positioneren we ons middenin deze mooie branche. We zijn erop gericht alle ondernemers iets te bieden: van kennis tot kunde, van ontmoeten tot zaken doen. Met de aanhoudende druk op de markt kunnen we in deze tijd niet het event neerzetten zoals wij dat voor ogen hebben.”

In januari 2020 vond de tot nu toe laatste Horecava plaats. Toen bezochten 75.000 mensen de horecavakbeurs in de Amsterdamse RAI.

Meer over