Horeca Alliantie: emotioneel signaal aan kabinet

Actueel |
8 december 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto’s op deze pagina: Horeca Alliantie, fotograaf: Cor Salverius

De manifestatie Geen Dreun Maar Steun, gistermiddag in Den Haag, was een emotioneel signaal aan het kabinet. Tijdens de demonstratie van de Horeca Alliantie (VCHO, NHG en ProFri) getuigden verschillende horecaondernemers dat zelfs hun privéreserves opraken.

Via een speciaal 06-nummer konden de demonstranten boodschappen doorgeven die op het podium werden voorgelezen. Ook vertelden ondernemers en een medewerkster hun verhaal op het podium. De voorbeelden spraken boekdelen: menig ondernemer is radeloos. Talrijk zijn de verhalen van ondernemers die zelfs hun eigen huis al verkocht hebben, andere privébronnen hebben aangesproken en/of maandenlang zelf geen salaris hebben opgenomen uit hun bedrijf. 

Manifest

Tijdens demonstratie namen kamerleden van de VVD (Thierry Aartsen), PVV (Geert Wilders), LHK (Henk Krol) en D66 (Steven van Weyenberg) het manifest in ontvangst, waarmee de Horeca Alliantie pleit voor maximale, 100 procent steun aan de horeca. Ook spraken ondernemers als Kalhid Oubaha, Harmen de Glint, René Boerdam, Kaji But en Patrick Mertens. De laatste overhandigde aan Wilders 35 duizend handtekeningen van een eigen internet-petitie. Verschillende kamerleden kondigden aan woensdag, tijdens een debat na de persconferentie op dinsdag, een lans te zullen breken voor de horeca.

Demo in beeld

Op deze pagina zie je enkele foto’s die een impressie geven van de demonstratie Geen Dreun Maar Steun. De Horeca Alliantie zal de komende dagen verder gaan met de inventarisatie van schrijnende verhalen van horecaondernemers. Bedoeling is dat deze worden gebundeld en later deze maand worden aangeboden aan alle leden van de Tweede Kamer. De komende dagen kunnen ondernemers nog hun persoonlijke verhalen delen. De demonstratie bij het Centraal Station in Den Haag bracht ettelijke honderden ondernemers uit het hele land op de been.

Wil je ook je persoonlijk verhaal delen?
Stuur een sms-bericht naar 06-21274561

Wil je ook je persoonlijk verhaal delen?
Stuur een sms-bericht naar 06-21274561