Hoogste Mc-Award voor Pieter Honing

Actueel |
8 november 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: McDonald’s Nederland

McDonald’s-franchisenemer Pieter Honing krijgt de Golden Arch Award. Het is de allerhoogste internationale onderscheiding van McDonald’s, die elke twee jaar wordt uitgereikt. Volgend jaar nemen Pieter en zijn vrouw Marijke de prijs in ontvangst tijdens de McDonald’s-conferentie in Orlando.

Honing is al ruim dertig jaar actief voor McDonald’s. Nadat hij restaurantmanager was in Haarlem, trad hij in dienst bij McDonald’s Nederland. Van 1993 tot en met 2011 was hij actief in verschillende managementfuncties en uiteindelijk trad Honing toe tot de directie.

Nadat Honing McDonald’s Nederland verliet, werd hij met zijn vrouw Marijke franchisenemer bij McDonald’s in Dordrecht. Vier jaar geleden namen ze vijf Mc-restaurants in Utrecht onder hun hoede.

Coffee with a Cop

In de persbericht legt McDonald’s Nederland de nadruk op de enorme betrokkenheid van Pieter en Marijke bij hun directe omgeving. Ze introduceerden het project ‘Coffee with a Cop’, waarbij Dordtenaren in het restaurant in gesprek konden gaan met de politie. Ook hielp het echtpaar Honing werknemers en inwoners met problematische schulden.

Frituur- en fastfoodbestuur

Pieter Honing was bovendien bestuurlijk actief voor Koninklijke Horeca Nederland. Zo was hij rond 2010 enkele jaren bestuurslid en voorzitter van de toenmalige sector Fastfood & IJsbedrijven, in zijn tijd herdoopt tot KHN-sector Fastservice.

Onder deze sector (de sectorindeling is later afgeschaft door KHN) vielen destijds ook de cafetaria’s. In het bestuur werkte Honing samen met onder meer frituurondernemers als Jack van Hooft uit Tilburg, Jos van Alphen uit Best en Patrick Nieuwveld uit Hoogvliet. Zowel Nieuwveld als Van Hooft zaten later in het bestuur van vakvereniging ProFri.

Meer over