Hij is een wijnkenner, zij een liefhebber van de frikandel

Trivia |
18 februari 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Lang Leven de Liefde XL, SBS6.

Hij (32) is een sommelier, een kenner van goede wijnen die luistert naar de naam Maarten. Zij (28) is zijn date en heet Monique. Gaat ze uit eten, dan denkt ze in eerste instantie aan de snackbar. TV-zender SBS6 koppelde Maarten en Monique aan elkaar voor het programma Lang Leve de Liefde XL. In dit datingprogramma worden kandidaten opgesloten om met elkaar kennis te kunnen maken.

SBS6 schrijft zelf: “Het lijkt in eerste instantie meteen te klikken tussen de twee, maar wat Maarten op dat moment nog niet weet is dat de tandartsassistente geen behoefte heeft aan een uitgebreid diner met een bijpassende wijn voor iedere gang. “Bestel een frikandel speciaal”, draagt ze hem op als hij naar haar wensen voor het avondeten vraagt.”

Voorgerecht

Sommelier Maarten gaat de uitdaging aan. Hij serveert haar een chique frikandel als voorgerecht. Zelfs zoekt hij er een passende wijn bij, een exquise Duitse wijn. Monique vindt het net de plas van een lieveheersbeestje, zegt ze. Maarten vindt het wel een uitdaging om nog verder te daten met Monique. Zij denkt daar heel anders over en keert zo snel mogelijk huiswaarts. Via haar favoriete snackbar?

Meer over