En we noemen hem: Big Bauer

Trivia |
21 juni 2018 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Frans Bauer – Promofoto

Volkszanger Frans Bauer wist de afgelopen maanden weer volop de schijnwerpers op zich gericht. Het zal alles te maken hebben met de verschijning van zijn nieuwe album “Levenslied”. Toen de lente nog niet in het land was en het album nog niet verschenen, figureerde Bauer in een reclamespotje voor Chinese stamppot. Logisch de keuze voor Bauer, want die stak nooit onder stoelen of banken dat ze hem altijd wakker mogen maken voor bami met babi pangang.

Ook Bauers liefde voor de Big Mac van McDonald’s is legendarisch. Voor zijn televisieprogramma “Frans Bauer in Amerika” bezocht hij het fastfoodrestaurant waar de Big Mac is uitgevonden en deze sandwich zelfs een eigen standbeeld heeft. Het was franchisenemer Jim Delligatti die de Big Mac bedacht in 1967 (en later trouwens ook de Egg McMuffin). Delligatti overleed twee jaar geleden en dus sprak Bauer met diens zoon. Vervolgens liet hij zich met zijn “Maris” de Big Mac goed smaken. En natuurlijk maakten de Bauers een paar selfies bij het bijna vier meter hoge beeld van de Big Mac.

Voordat Frans en Mariska Bauer vertrokken naar Amerika voor de gefilmde roadtrip, genoten ze thuis in Fijnaart nog even van een echte Nederlandse snackmaaltijd. Frans Bauer onthulde hierbij een eigen specialiteit, de Bauer Speciaal. Het is een frikandel met ketchup, piccalilly, satésaus en uitjes. Wij van Frituurwereld stellen voor hem onder de naam Big Bauer in het frituurassortiment op te nemen.

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 8 – Zomer 2018