Alleen veggie McKroket: hausse aan afwijzende reacties

Actueel |
20 september 2023 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
Foto: McDonald’s Nederland

“Stop met die vega meuk…” Tijdelijk is alleen de vleesloze McKroket verkrijgbaar bij McDonald’s. Wie dus een McKroket bestelt, krijgt automatisch de vega-variant. Het leverde McDonald’s Nederland op Facebook al honderden reacties op.

De veggie McKroket is nu de standaard vanwege de campagne Meet Meatless. De dominante teneur van de reacties is dat veel klanten de plantaardige snacks en gerechten niet opgedrongen willen krijgen.

“Dat mensen veganistisch zijn prima. En dat de Mac daar rekening mee houdt ook prima. Maar ik vind het nergens opslaan dat jullie de normale McKroket eruit hebben gehaald en alleen maar de vega McKroket hebben,” schrijft iemand.

Hoewel er zeker de nodige klanten zijn die het experiment van McDonald’s Nederland toejuichen, schiet vooral het gedwongen karakter heel veel mensen in het verkeerde keelgat. Een kleine selectie van reacties op de Facebook-pagina van het restaurantconcern:

“Doorgeslagen veggie geleuter”

“McDonald’s jullie zijn knettergek geworden met dat doorgeslagen veggie geleuter. (…) McDonald’s waar slaat dit allemaal op?! Laat de mensen zelf kiezen wat ze willen eten of het nou veggie of vlees is! Maar druk niet alles door naar veggie. Als het zo doorgaat zijn jullie mij ook kwijt. En nee ik heb het niet geproefd en dat ga ik ook niet doen! (…) Vegetarisch vlees had nooit bedacht moeten worden, de grootste onzin die er bestaat! (…) Stop gewoon om iedereen die vega meuk door de strot te duwen.”

“Opdringen van vega zooi”

“Ik wil vlees! Of minimaal de keus! (…) Stop nou eens met dat opdringen van die vega zooi. (…) Hoe bedoel je we hebben een keuze? Tot het einde van het jaar geen gewone McKroket meer. Schaam je kapot McDonald’s! (…) Als ik merk dat ik veggie krijg dan ga ik er mee terug. Wil ik me geld terug. (…) Stop in godsnaam met die linkse shit en maak de keuze voor jezelf en hou je mening tegenover anderen lekker voor je.”

Medewerker: “Veel klachten”

Ook op externe platforms gaat de veggie McKroket over de tong. Een medewerker van McDonald’s laat zich horen op Reddit. Zij schrijft: “Werk zelf bij de Mac. Het is belachelijk hoeveel mensen beginnen van “Ja maar ik moet die veggie troep niet…” Een gast schrijft: “Alleen nog maar een vega versie. Waarom? Ik snap er helemaal niks meer van. McDonald’s je kan me rug op. Whoppers zijn toch lekkerder.” Iemand reageert met: “Ik was hiervan nog niet op de hoogte. Ik ben diep teleurgesteld en mijn dag is geruïneerd.”

Ook klaagt een ouder over de veggie McNuggets bij de Happy Meal: een kind met lactose-allergie zou hierdoor ernstige buikkrampen hebben ontwikkeld, terwijl op de kassabon zou hebben gestaan dat er gewone McNuggets met kippenvlees waren verkocht.

McTrend: rumoermarketing

De campagne Meet Meatless in ons land lijkt te passen in een internationale McTrend van rumoermarketing: eerder dit jaar schrapte McDonald’s Frankrijk tijdelijk aardappelfriet van het menu en ruilde het die in voor friet van onder meer pastinaak en biet.

Meer over