Pieperz in Eerde sluit: “Geen traffic-locatie”

Actueel |
14 jul 2025 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Pieperz sloot onlangs een vestiging. De locatie in Eerde, een dorp tussen Veghel en Schijndel, wijkt teveel af van de andere twee zaken van de ambachtelijke frietformule in Veghel en Eindhoven.

Eigenaar Stijn Welsing zegt in de lokale media: “Veghel en Eindhoven zijn zogenaamde trafficlocaties. Daar komt altijd volk voorbij. Als je daar de deur open doet dan is er inloop. Dat was in Eerde anders.” Bovendien speelden corona en stijgende kosten een rol bij het besluit om de stekker eruit te trekken.

Hoofdvestiging in Veghel

Pieperz in Eerde werd zeven jaar geleden geopend onder de paraplu van de hoofdvestiging in Veghel. De hoop is dan ook dat een deel van de klanten voortaan in Veghel zijn verse friet gaat kopen. De hoofdvestiging bevindt zich op slechts enkele kilometers van het dorp Eerde.

Focus op verse friet

Pieperz wil de focus weer vol op zijn eigen verse friet leggen. Voorheen werden de frieten gemaakt van het eigen Zeeuwse ras Tiger. Tegenwoordig wordt de Pieperz-HZPC aardappel gebruikt van aardappelhandel HZPC uit Joure.

De eerste zaak werd in 2016 geopend, de tijd dat overal in ons land ambachtelijke frietzaken uit de startblokken kwamen. Frietgerechten met toppings heten bij Pieperz frietje heisa. Frietje heisa is er in onder meer de varianten rendang, truffelstoof en muurliggertje. Het bedrijf levert ook verse friet aan andere horecabedrijven.

Niet uitgesloten is dat op de locatie van Pieperz in Eerde een andere frituurondernemer zijn intrek neemt. Pieperz laat op zijn beurt weten dat nieuwe vestigingen nog alleen worden geopend op locaties met veel passanten.

Foto: promobeeld Pieperz.eu