TVL: Tegemoetkoming Vaste Lasten eerste kwartaal 2021 van start

Actueel |
12 februari 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Overhandiging manifest Horeca Alliantie aan staatssecretaris Mona Keijzer

Mkb-ondernemers die in het eerste kwartaal van 2021 geraakt worden door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan kunnen vanaf maandag 15 februari 12:00 uur een aanvraag doen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL Q1 2021). De regeling staat open voor alle sectoren. De uitbreidingen die op 21 januari door het kabinet zijn aangekondigd, zoals de openstelling van de TVL-regeling voor grotere bedrijven, verlaging van de vaste lasten drempel en het hogere subsidiepercentage, worden later doorgevoerd.

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat): “De Tegemoetkoming Vaste Lasten wordt in Q1 2021 uitgebreid. Bedrijven en ZZP’ers die aan de voorwaarden voldoen, kunnen meer subsidie aanvragen. En dat is nodig, want deze coronacrisis duurt veel te lang en het is loodzwaar voor ondernemers. Juist in deze tijd moeten we omkijken naar elkaar. Daarom heeft het kabinet het steunpakket fors uitgebreid. Ondernemers kunnen nu TVL Q1 aanvragen, zodat zij zo snel mogelijk hun subsidie ontvangen. De uitbreidingen op het pakket voeren we later door en worden met een extra voorschot verwerkt. Op deze manier kunnen ondernemers snel gebruik maken van de regelingen want dat is echt nodig.”

Wal en schip

Bij vragen over het steun- en herstelpakket corona kunnen bedrijven en werkenden kijken op rijksoverheid.nl/steunpakket. Ondernemers kunnen voor meer vragen ook terecht op de website van de Kamer van Koophandel: kvk.nl/corona. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Bel dan het adviesteam via 0800 – 2117.

“Val je tussen wal en schip bij landelijke en gemeentelijke steunmaatregelen, laat het ons weten.” Deze oproep deed ProFri-voorzitter Hans Hus vorige week in de media. Hij doet een klemmend beroep op frituurprofessionals om hun precieze situatie te melden. “Alleen dán kunnen wij als vakvereniging de overheid héél goed duidelijk maken wat er schort aan hun steunpakketten.” Loop je als frituurprofessionals tegen problemen aan, neem dan contact op met vakvereniging ProFri.

Lees ook: Voorzitter Hans Hus: “Meld ons jouw precieze situatie”