Hybride hotdog als maandactie bij Anne & Max

Actueel |
6 maart 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Lunchroomformule Anne & Max heeft een hybride hotdog als maandactie. Het gaat om de Brandt & Levie Hotdog van de Amsterdamse worstenmaker Samuel Levie. Hybride wil zeggen dat de worst deels plantaardig en deels vlees is. Overigens zijn snackworsten normaliter sowieso vaak niet voor 100 procent van vlees gemaakt.

“Onze maandspecial is gemaakt met een worst die bestaat uit 35 procent groente en 65 procent verantwoord vlees,” aldus Anne & Max in een persbericht. De hotdog is de hele maand maart verkrijgbaar in de huiskamers van Anne & Max. Huiskamers is de benaming van de formule voor zijn dertig vestigingen. “Zo kunnen wij jou ook stap voor stap meenemen in de wereld van planeetaardige voeding.”

Hybride vlees?

De term hybride vlees kwam in ons land een jaar of vijf geleden in zwang. Oneerbiedig gezegd wil hybride in dit geval zeggen dat het vlees noch vega is. Om een bijdrage te leveren aan de noodzakelijke vleesmindering, kijken de nodige vleesproducenten naar mogelijkheden om vleesproducten plantaardiger te maken.

Vooral bij gehaktproducten is dit relatief eenvoudig. Als neven-ingrediënten worden groenten, peulvruchten, oesterzwammen en andere paddenstoelen gebruikt. Omdat snacks in de frituurbranche zelden 100 procent vlees bevatten, zijn het van oudsher in zekere zin al hybride vleessnacks.

Plantaardige mix

De hybride hotdogworst van Brandt & Levie wordt in de worstenmakerij op beukenhout gerookt. Anne & Max licht toe: “De hotdog bestaat uit verantwoord vlees, lokaal geoogste bieten, kikkererwten, verse koolsla, dukkah en biologische bietenketchup. Met elk ingrediënt zorgvuldig gekozen om zowel jouw smaakpapillen als de planeet blij te maken.”

Anne & Max brengt tijdens de actiemaand ook het boek Worstelingen onder de aandacht. Het zijn de inzichten van worstenmaker Samuel Levie over de voedselindustrie, waarin hij de worstelingen en kansen verkent om als vleesliefhebber bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Foto: Anne & Max, Brandt & Levie