Frituurloop: stadswandeling langs snackbars

Actueel |
26 februari 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Nederlands Frituurcentrum – Snackvitrines bij de (afhaal)frituur

De Frituurloop, een wandeling langs vijf snackbars, is uitgebreid naar andere steden. De Groningse initiatiefnemers van deze horecaroutes in coronatijd hebben zich laten inspireren door een culinaire wandeling die ze eerder in de Martinistad organiseerden.

Wandelen is dankzij corona populair. In verschillende steden zijn met name tijdens de afgelopen winterse dagen routes uitgezet langs glühwijn- en koek- en zopie-achtige afhaalpunten bij gesloten horecabedrijven. Wandelaars kunnen hun afhaalgerechten op straat nuttigen.

Groningen

Voor komend weekeinde en het volgend weekeinde is in Groningen een Frituurloop georganiseerd langs vijf cafetaria’s. Langs het parcours van zes kilometer kan op verschillende plekken een snack worden genuttigd. Aan de wandeling is een wedstrijd verbonden: de winnaar krijgt een jaar lang frikandellen. Vier wandelingen voor het komende weekeind zijn al uitverkocht.

Uitrol naar andere steden

De initiatiefnemers die werken onder de naam Bar Smoke hebben de Frituurloop inmiddels uitgerold naar veel andere steden in ons land. Hier kun je zien in welke plaatsen de Frituurloop reeds wordt aangeboden.

Bekijk het video verslag van Frituurloop in Groningen

Meer over