Facebookgroep: “Frikandel speciaal van cafetaria in Doesburg lekkerste van 2021”

Actueel |
5 januari 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto’s: @defrikandelspeciaaltest en Reinders

De frikandel speciaal van cafetaria Reinders in Doesburg is door Facebook-groep @defrikandelspeciaaltest uitgeroepen tot de lekkerste van Nederland.

“Hij behaalde de hoogste score in onze zoektocht van 2021 naar de perfecte frikandel speciaal,” laten de testers online weten.

Kroon op werk

Voor de familie die in Doesburg twee vestigingen van Reinders uitbaat, lijkt de uitverkiezing een kroon op het werk. Op 29 januari aanstaande hangt de familie namelijk de frituurschep na ruim veertig jaar ondernemerschap definitief aan de wilgen.

Hiermee komt een einde aan een familiegeschiedenis die in 1980 begon met de exploitatie van een frietkraam. De snelgroeiende formule ’t Bakhuus neemt per 1 februari aanstaande de twee zaken in het Achterhoekse stadje Doesburg over. Momenteel prijkt nog de naam van Sligro’s formulemerk Big Snack op de gevel.

“Smaakvolle sauzen”

De leden van de Facebook-groep testen frikandellen speciaal op drie aspecten: de (smaak en viscositeit) van de frikandel zelf, “de opbouw van het kunstwerk” en ten derde de gebruikte sauzen en (de versheid van) het uitje.

Reinders’ frikandel speciaal werd in september voor het eerst geproefd en onlangs voor de zekerheid nogmaals. Oordeel van de testers: “Een mooie 100 grams frikandel met een goede smaak. De sauzen zijn zeer smaakvol en rijkelijk aanwezig, de zelf gehakte verse uitjes maakten het compleet.”

Rapportcijfer: 9

Overigens: Faceboek-groep @defrikandelspeciaaltest geeft de geproefde frikandellen speciaal een rapportcijfer van 1 tot en met 10. Reinders’ frikandel speciaal werd beloond met een klinkende 9. Wie wil dat zijn frikandel speciaal getest wordt, kan een bericht via Facebook sturen. Want op verzoek van cafetaria’s komt het testteam (anoniem) langs.

Meer over