Creatieve snacknamen: ken je deze eigenlijk al?

Actueel |
21 maart 2017 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Rookworstkroket / FEBO

Iedere ondernemer weet: aan het begin van een nieuw jaar doen nieuwe snacks van zich spreken. Op de Horecava en andere beurzen barst het van de snacknoviteiten. Veel introducties zijn een kort leven beschoren. Een klein ABC van opmerkelijke, relatief nieuwe snacks.

Discodel. Opengesneden frikandel met mayonaise die besprenkeld is met de zoete kleurrijke confettibolletjes die je voor softijsdips gebruikt. Bedacht door Nijmeegse studenten; in die stad bij één snackkraam op verzoek verkrijgbaar.

Krekelkroket. ABN Amro verkondigde het nog onlangs: insectenkweek kan in Europa een business van honderden miljoen euro’s worden. De Vlaamse kok David Creëlle bedacht twee jaar geleden al de Krekelkroket.

Krokodel. Twee snackliefhebbers uit Breda fantaseerden hem, de Amsterdamse kok Guillaume de Beer tekende voor de bereiding. De Krokodel. Het is een kroket met frikandellenragout. Beckers brengt hem op de markt en het lijkt een succes te worden.

Rookworstkroket. Ook wel Rooket genaamd. Kroket met een ragout op basis van Gelderse rookworst. Actiesnack, co-productie van Febo en Unox.

Russisch Roulette. Frituurformule Snackpoint is altijd creatief met het bedenken van nieuwe namen voor actiesnacks. Russisch Roulette is een nieuwe vondst. Het is een ballenstick: vijf gewone en drie extra pikante gehaktballetjes aan een satéprikker.

Dit artikel is reeds eerder verschenen in Frituurwereld Editie 3 – Voorjaar 2017