Rutte kondigt aanvullende steun aan

Actueel |
13 januari 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto Rijksoverheid: Mark Rutte

Er komt aanvullende steun voor de horeca en andere bedrijven. De betrokken ministeries werken aan een steunplan, samen met de vakbonden en werkgeversorganisaties. “De sociaaleconomische gevolgen zijn hartverscheurend,” zei Mark Rutte tijdens de persconferentie. “Maar we kunnen nooit alle pijn bij alle ondernemers wegnemen.”

De lockdown wordt verlengd tot en met tenminste dinsdag 9 februari, maar dit was al bekendgemaakt. Zelfs werd eerder al de optie genoemd dat de horeca daarna nóg minimaal drie weken gesloten moet blijven. Net als bij eerdere maatregelen geldt: afhalen en bezorging van maaltijden blijft toegestaan.

Avondklok

“Niemand zit erop te wachten, maar het instellen van een avondklok blijft mogelijk,” verklaarde Rutte verder. Dit zou betekenen dat niemand zich ’s avonds en ’s nachts op straat mag begeven. Rutte: “We moeten de optie van een avondklok serieus nemen.” Het kabinet laat adviesorgaan OMT in kaart brengen wat hiervan de effecten zijn, maar ook alternatieven zullen worden onderzocht.

Grote zorgen

Verontrust is het kabinet over de Britse mutant van het coronavirus. “De berichten en beelden uit Engeland zijn alarmerend,” zei Rutte. Verder zei hij: “Met het vaccin is licht aan het einde van de tunnel. Maar we moeten nog even geduld hebben en volhouden.”