Corona: “Huidige maatregelen tot december”

Actueel |
28 oktober 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Shutterstock

De huidige corona-maatregelen, inclusief de lockdown voor uit eten gaan, zullen zeker tot december van kracht blijven. Dat liet het kabinet gisteravond weten bij monde van minister Hugo de Jonge en premier Mark Rutte.

Het kabinet maakte geen nieuwe beperkingen bekend. Voorlopig willen de ministers de effecten afwachten van de maatregelen die sinds twee weken gelden; géén eters ter plekke, maar wel open voor afhaalmaaltijden en de bereiding van bezorggerechten. Als het hoge aantal besmettingen geen dalende trend laat zien, worden mogelijk op termijn aanvullende regels gesteld. Op dinsdag 3 november is de volgende persconferentie.

Steunmaatregel

Het kabinet verruimde onlangs de steunmaatregelen; die hebben met name betrekking op branches buiten de horeca, die voorheen niet of nauwelijks recht hadden op overheidsgeld. In principe geldt deze maatregel voor alle bedrijven die meer dan 30 procent van hun omzet verloren door de coronacrisis.

Daarnaast verstrekt de rijksoverheid, net als in maart, eenmalig een tegemoetkoming voor horecabedrijven die door corona gesloten zijn. Het gaat hierbij om hooguit enkele duizenden euro’s; maximaal 2,75 procent van de verloren omzet.

Hier vind je alle maatregelen die specifiek op de horeca zijn gericht

Hier vind je het overzicht van alle steunmaatregelen