Dungelmann heropent op nieuwe locatie

Actueel |
30 augustus 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Dungelmann / DSGND

Den Haags beroemdste koninklijke kroket is weer volop verkrijgbaar. Slagerij Dungelmann (anno 1861, hofleverancier sinds 2013) neemt vandaag zijn nieuwe vestiging in gebruik. Komende donderdag, vrijdag en zaterdag wordt de heropening gevierd.

In afwachting van het gereedkomen van de nieuwe, moderne winkel aan dezelfde straat, sloot de oude winkel van Dungelmann aan de Hoogstraat enkele weken geleden de deuren.

Rundvleeskroket

De slagerij bestaat al meer dan anderhalve eeuw. Kort na 1950 startte Dungelmann met de verkoop van runvleeskroketten van eigen receptuur. “Stratenmakers en ministers staan ervoor in de rij,” zei eigenaar Raffaele Massaro vorig jaar nog in het Algemeen Dagblad. Een verkoop van vele honderden kroketten op een drukke winkeldag is geen uitzondering.

Willem-Alexander

De beroemde kroket is overigens niet de enige snack waardoor Dungelmann gekend is rond het Binnenhof, paleis Noordeinde en wijde omstreken. Ook de gehaktballen van de Haagse slagerij vinden gretig aftrek. Naast de gewone rundvlees ‘croquette’ verkoopt Dungelmann verder bitterballen, een spinazie-kaaskroket en een ‘koninklijke croquette’. Toen hij nog niet onze koning was, zei Willem-Alexander eens in een interview ‘dat ze hem ’s nachts wakker mogen maken voor een kroket van Dungelmann’.

De nieuwe winkel is groter dan oude slagerij, meer gericht op de verkoop van de populaire tussendoortjes en zo ingericht dat klanten sneller geholpen kunnen worden en de wachttijden worden beperkt.