Kwalitaria overhandigt cheque van 50.000 euro voor Kinderen van de Voedselbank

Actueel |
5 oktober 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: FFC Kwalitaria

Namens alle ruim 130 Kwalitaria’s in ons land, heeft formulehuis FFC een cheque van 50.000 euro overhandigd aan Stichting Kinderen van de Voedselbank.

Van elk verkocht kindermenu bij Kwalitaria, gaat namelijk een deel van de opbrengst naar deze stichting.

De Stichting Kinderen van de Voedselbank zet zich in om de maatschappelijke kinderarmoede in Nederland te lenigen. Via de verkoop van zijn kindermenu Kwalibox zamelt Kwalitaria al anderhalf jaar geld in voor de stichting.

“We vinden het als grote formule belangrijk om ons maatschappelijke gezicht te laten zien”, vertelt Maaike Huibers van FFC. “We zien veel kinderen in onze vestigingen, maar beseffen ons dat niet iedereen die mogelijkheid heeft. Het is mooi om met deze bijdrage iets voor deze groep kinderen in Nederland te kunnen betekenen.”

Geld gebruikt voor leuke verjaardag

Maurice van de Ven, die de stichting in 2013 samen met zijn vrouw oprichtte, nam de Kwalitaria-cheque in ontvangst. “Het is een fantastisch bedrag, dat zeker in deze tijd goed van pas komt,” zegt Van de Ven. “Het aantal aanvragen voor onze kleding- en verjaardagspakketten is de afgelopen tijd gestegen, terwijl veel acties om geld in te zamelen tijdens de coronaperiode niet door konden gaan. Wij zijn alle Kwalitaria’s dan ook enorm dankbaar.”

Inzamelactie loopt door

Met het bedrag kan de stichting zo’n duizend kinderen een leuke verjaardag bezorgen. “Eén op de negen kinderen in Nederland leeft onder de armoedegrens”, vertelt Maurice. “En 40.000 daarvan dusdanig dat ze zijn aangesloten bij de voedselbank. Wij sturen ze een verjaardagspakket waarmee ze kunnen trakteren op school en samen met tien kinderen een geweldig verjaardagsfeest kunnen houden.” Kwalitaria zet de Kwalibox-inzamelingsactie nog gewoon voort.

Meer over