ALV: ProFri 2.0, RVS en bestuursverkiezing

Actueel |
28 oktober 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Voor corona: ProFri ALV 2019.

ProFri 2.0, een wijziging in het bestuur van de vakvereniging én de overhandiging van het ProFri Manifest aan de directeur van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS).

Deze programmaonderdelen vormen de hoofdmoot van het ochtendprogramma van ProFri’s ledenvergadering op maandag 1 november aanstaande in Utrecht.

Naast vaste onderwerpen als de openingstoespraak van voorzitter Hans Hus, financiële zaken en activiteiten van de vakvereniging, vindt een wisseling in het bestuur plaats.

Nieuw bestuurslid

Jack van Hooft (cafetaria Lucullus in Tilburg) legt na zeven jaar zijn functie als bestuurslid neer. Marcel van Veen (41, Snack-plaza Brasserie Meuleplein in Nijeveen) wordt voorgedragen als de opvolger van Jack van Hooft. Op korte termijn ontstaat in het ProFri-bestuur een nieuwe vacature: Harald van Ballegooijen (cafetaria XL Oude Gracht in Eindhoven) heeft zijn bedrijf verkocht en treedt hierom terug. Tot er een geschikte kandidaat is gevonden, blijft Van Ballegooijen aan als bestuurslid. Voorzitter Hans Hus had in 2019 willen terugtreden, maar bleef vanwege corona langer het bestuur leiden. Zijn opvolger zal in 2022 gekozen worden.

ProFri 2.0

Een ander belangrijk punt op de agenda, is ProFri 2.0. Op weg naar zijn tienjarig jubileum, nam de vakvereniging een jaar geleden Mattèo Piano van bureau Growingdale in de arm om plannen te ontwikkelen voor de toekomst. In zijn onderzoek betrok Piano zowel ProFri als het Nederlands Frituurcentrum. Na een onderzoek onder leden en partners, de zogenaamde Merk-DNA Test, ontwikkelde Growingdale een modus voor een toekomst- en resultaatgerichte vakvereniging. Tijdens de ledenvergadering wordt het veranderproces toegelicht.

Manifest voor RVS

Directeur Stannie Driessen van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) is tijdens het ochtendprogramma te gast bij ProFri. De vakvereniging nodigde haar uit, omdat de RVS (maar ook andere organisaties, hoogleraren en wethouders) openlijk pleiten voor wettelijke mogelijkheden om nieuwe snackbars in gemeenten tegen te houden. ProFri stelde in reactie hierop een verweer samen in de vorm van een Manifest. Driessen zal dit stuk in ontvangst nemen en de zienswijze van de RVS toelichten.

Hier kun je je aanmelden voor ProFri’s ALV.

Meer over