“Vega vorig jaar 13 procent van omzet”

Actueel |
11 oktober 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Vakvereniging ProFri

Ad van Geloven behaalde vorig jaar 13 procent van zijn omzet met de productie en verkoop van vegetarische snacks. Dat zei managing director Jan Aaltzen Linde bij de opening van de nieuwe Mora-productiehal in Maastricht.

Aaltzen Linde verwacht dat het vega-aandeel volgend jaar stijgt naar 30 procent en in 2025 op de helft zal liggen.

Ad van Geloven produceert nu op zes locaties dagelijks een miljoen snacks van Mora, Souflesse, Van Dobben, Van Lieshout en andere merken. Ook worden snacks en appetizers gemaakt voor het Canadese moederbedrijf McCain Foods, dat onder meer grote QSR-merken ofwel fastfoodketens als klant heeft.

Foto: Vriesvers afdeling bij Albert Heijn XL

De nieuwe productielijnen in Maastricht maken uitsluitend vleesvrije producten, waaronder veel kaasnuggets voor quick service restaurants, zoals de Chili cheese nuggets en mozzarellasticks. De nieuwe productiehal werkt met zogenaamde high speed-lijnen. Dit betekent dat de productie drie keer sneller is dan in traditionele snackfabrieken. Ook Cora, al bijna veertig jaar het boegbeeld van Mora, zette de opening van de fabriek afgelopen vrijdag luister bij.

Meer over