Saksische receptuur

|
21 juni 2019 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De hoofdredacteur van uw vakblad en de directeur van uw vakvereniging waren in het Openluchtmuseum in Arnhem. Beiden moesten ze iets vertellen over buitenshuis eten en de frituur voor een video van het museum (zie: Nederlands Openluchtmuseum op You Tube). Na de opnames bezocht het duo een waar friturologisch museumstuk op een steenworp afstand.

In de bosrijke omgeving staat namelijk aan een doorgaande weg al tientallen jaren frituur De Saks. Aangezien dit bedrijf heel veel producten zelf maakt, liep de proeverij danig uit de hand. Ja, je moet even wachten, maar eigenlijk viel dat nog alleszins mee. In elk geval hoopt Frituurwereld van harte dat dit zeldzaam fraaie frietkot ooit belandt in het Openluchtmuseum. Wel is het in dat geval aan te bevelen dat de “Saksische” recepten mee over gaan. Zodat bezoekers van het Openluchtmuseum kennis kunnen nemen van de sterke oud-Saksische staaltjes van frituurambacht.

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 12 – Zomer 2019

Meer over