Frikandellennieuws

Trivia |
21 juni 2017 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Meer frikandellen in het nieuws. Ken je de sikkandel? Nee, niet de sucukandel. De sucukandel, die heb je namelijk sinds een paar maanden ook. Je spreekt het uit als “soesoekandel” en het is een kruising tussen de sucu, een pikante Turkse worst, en onze frikandel.

Laten we het zo zeggen: de sucukandel van snackbar Nemo in Rotterdam heeft de smaak van de sucu en het uiterlijk van de frikandel. Maar daarnaast is er dus de sikkandel. Die komt uit de buurtschap Woold in de oostelijke Achterhoek.

De sikkandel is gemaakt van bokken- en geitenvlees door geitenboerderij De Brömmels. Bokkenvlees is in het nieuws. Steeds meer koks verwerken het, terwijl het normaliter vaak werd doorgedraaid. Op het hoofdkwartier van het Nederlands Frituurcentrum in Veldhoven frituurden we de sikkandel tijdens een redactievergadering van Frituurwereld.

Hij smaakte prima, die sikkandel, oordeelden twee van de drie aanwezigen. Nee, de derde aanwezige was niet negatief. Maar hij is simpelweg niet zo’n uitgesproken liefhebber van die sterke bokkenvleessmaak.

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 4 – Zomer 2017